top of page

אתגר: לעורר אנשים לאלימות, שלא רואים.

בעיית האלימות נגד נשים ידועה לכולם, ואף זוכה לכותרות לא מעטות, שכן היא מספקת לצערינו קורבנות. הענין הוא שמאחורי כל נרצחת, ואישה מוכה שבעל כרחה מופיעה במהדורה, יש מאות שסובלות אלימות נוקשה, אטומה ושקטה. נשים שממשיכות כביכול בשגרה, מחייכות לכאורה, חיות לכאורה, מגדלות ילדים ודאוגות ממש, פעמים רבות בתקווה ללוות בשאריות אהבה את הילדים, עד שיפרסו כנפיים מהגיהנום. יש בעולם התקשורת והפרסום נושאים שכיף להתעסק בהם, ויש נושאים "לא נוחים". ויש כאלה כמו ה"האלימות השקטה" שהם מאוד לא נוחים. ויזואלית, תמיד קל יותר לייצר קמפיין שבו אישה יפה מופיעה חבולה, מהותית, זה דורש יצירתיות משמעותית להראות חבלה רגשית. מוות נפשי. וכך יוצא, שאם בחיים האמיתיים, האלימות השקטה חומקת פעמים רבות מעינינו, כך גם מעיני המצלמה. קמפיינים של צלמי סטילס קשה מאוד למצוא. יחד עם זאת, מדי פעם עולה קמפיין וידאו מוצלח במדינות שונות בעולם.

מעניין לראות איך בשנים האחרונות, אנשי הקריאייטיב הכי יצירתיים מצליחים לייצר שינוי תודעתי משמעותי. והנה כמה דוגמאות. לראות ולהשתנות..

אנגליה סוכנות הקריאייטיב Wunderman Thompson UK ו-HSBC השיקו קמפיין בנושא אלימות כלכלית. "בריטניה אומרת לא עוד". יועצים בבנק הוכשרו במיוחד לעזור לקורבנות להחזיר לעצמם עצמאות כלכלית.


בינלאומי חברת הענק יוניליוור מציעה לעסקים וארגונים מודל למדיניות וגישה פתוחה שתומכת בעובדות שחוות אלימות במפשחה. מה שמוביל את האסטרטגיה של יוניליוור זה לערער את הקרקע שעליה צומחת האלימות השקטה - ההדחקה, ההסתרה, הסוד.


המטרה היא ליצור סביבה שבה נשים חשות מסוגלות את מה שעובר עליהן, מבלי שיחששו לביקורת, למפגש עם בורות וסטיגמות ישנות. החברה השיקה את קמפיין Unmute#, להפסיק את ההשתקה בנושא האלימות השקטה.

ארה"ב "אף אחד לא צריך לגרום לך להרגיש קטן", הוא קמפיין מיוחד שנועד לשתי מטרות. לפנות לאלו שלא מזהות את עצמן כקורבנות אלימות במשפחה, וזה אתגר משמעותי. וגם להסיר את המחסומים שמוצבים על ידי גברים בין האישה לבין מציעי העזרה.

במרכז הקמפיין, אחד מרכיבים המרכזיים שקיים בכל מערכת אלימה, "הקטנה". מסע הפרסום Feeling Small נוצר על ידי Neon for Safe in Harm's Way ו- Domestic Shelters.


סרטון האנימציה הופיע בתקופה שלפני חג ההודיה המשפחתי על למעלה מ-340 מסכים באזורים עתירי תנועה כמו הטיימס סקוור בניו-יורק., היוניון סטיישן בוושינגטון הבירה, כמו גם בלובי משרדים, מעליות, תחנות דלק, שלטי חוצות וקניונים. הרעיון לשלב סממן עמוק ומשמעותי בקטע אנימציה, מאפשר לצופים לייצר חיבורים רגשיים למה שהם רואים, ולעבור תהליך מול מה שהם חווים. במקביל, הקמפיין מציע משאבים לאחרים שאם חברים "נעשים קטנים יותר" במערכת יחסים חדשה, זה עשוי להיות דגל אדום המצביע על כך שיש סיבות לדאגה.


קצת חבל שלא רואים מספיק קמפיינים בהם האישה מועצמת. עוברת תהליך. נולדת מחדש. מקבל כוחות. אולי אפילו בשאיפה פחות דרמטית, להראות שיש דלת יציאה, שזה קשה מאוד, אך אפשרי, לצאת לחופשי.




bottom of page